Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.


Banko og skat

spillemyndighedDu har måske allerede hørt eller læst lidt om det andre steder her på siden, men i januar 2018 sker der en stor omvæltning på det danske spillemarked. Reglerne bliver nemlig lempet, således at andre udbydere nu også får mulighed for at tilbyde bankospil om penge.

Det betyder, at det er slut med det monopol, som Danske Spil har haft på at udbyde bankospil om penge, siden Spilleloven trådte i kraft tilbage i 2012, og du får mange flere bankohaller at vælge mellem.

Det betyder også, at når du spiller banko hos andre udbydere, så skal du ikke længere bekymre dig om skattereglerne.

Hvordan hænger banko og skat sammen?

Banko og skat er ikke to ord man normalt placerer i samme sætning, men det er ikke fordi der ikke har været grund til det. Før Spilleloven blev indført i 2012 befandt bankospil sig i en lov- og skattemæssig gråzone, men siden da har reglerne været helt klare: Hvis du har spillet på andre bankosider end Danske Spil Bingo, har du skullet betale skat af dine gevinster.

Når kalenderen bliver vendt til januar 2018, og der som nævnt bliver åbnet op for at andre udbydere kan få licens til at afvikle bankospil om penge, vil det til gengæld være slut med det. Licensen betyder nemlig også at alle dine gevinster er 100% skattefri.

Skatten bliver betalt fra spiludbyderens side via licensen, og dermed kan du spille online banko uden at bekymre dig om hvad der kan komme ind ad brevsprækken af skattemæssige ubehageligheder.

Vi byder banko velkommen i varmen

Mange danske bankospillere har benyttet sig af udenlandske bankohaller i mangel på alternativer til Danske Spil Bingo, og lad det være sagt med det samme: Der er ikke foregået noget ulovligt med mindre der selvfølgelig ikke er betalt skat af eventuelle gevinster.

Faktisk kan man lidt kynisk sige, at Spilleloven fra 2012 egentlig ikke ændrede så meget ved bankosituationen. Det eneste, der egentlig ændrede sig var, at det blev ulovligt at reklamere for online bankohaller og casinoer uden licens. Dertil kommer at mange af de udenlandske bankohaller for en sikkerheds skyld valgte at lukke helt ned for danske spillere.

Det springende punkt for problematikken omkring online spil i Danmark har dog altid været skatten, og inden Spilleloven blev indført var der flere pokerspillere, der fik ørene i maskinen. Reglerne på det område har været de samme i banko som i poker, selv om det nok er tvivlsomt om nogen bankospillere har været så heldige over længere tid, at det har været et problem. Nu bliver den sidste tvivl imidlertid fjernet.

Hvordan ved jeg at en bankoside er skattefri?

Det er ikke svært at se om en bankoside er skattefri. Hvis siden har licensen i orden, vil de som oftest placere Spillemyndighedens logo et eller andet sted på forsiden. Det er det samme logo, som du kan se øverst på denne side.

Du kan også være sikker på, at enhver bankohal eller spilleside, som vi linker til her på Bankoforum.dk har licens til at udbyde spil om penge i Danmark. Ellers måtte vi ganske enkelt ikke linke til dem eller på anden måde reklamere for dem.

Så glæd dig til det nye år, hvor du får mange flere valgmuligheder på det danske bankomarked – af den skattefri slags. Indtil da kan du selvfølgelig stadig spille hos Danske Spil Bingo, som du måske har gjort det siden 2012.

God fornøjelse!

Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.