Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.


Pas på bankohaller uden licens

spillemyndighedDet er ikke sikkert at du er klar over det, men for lovligt at kunne udbyde nogen form for spil om penge i Danmark, skal man have en licens fra Spillemyndigheden. Det har været lovpligtigt siden Spilleloven trådte i kraft tilbage i januar 2012.

Ved samme lejlighed blev det besluttet, at bankospil hører til i kategorien af spil, som udelukkende er baseret på held, dvs. i samme kategori som lottospil, og disse spil er det – endnu – kun Danske Spil, som kan få licens til.

Dermed har mulighederne for at spille banko umiddelbart været begrænsede siden 2012, men det bliver der snart lavet om på. Det vender vi tilbage til lidt senere.

Kan jeg ikke bare spille på bankohaller uden licens?

Lad os først og fremmest lige slå fast, at du ikke gør noget ulovligt ved at spille hos bankohaller uden licens, Du risikerer altså ikke, at du lige pludselig får stukket et bødeforlæg i hånden, men der er flere andre udfordringer forbundet med det.

Der var en hel masse forskellige bankohaller, der bevægede sig på det danske marked inden 2012, og en del af dem eksisterer selvfølgelig stadig. Men hvor det ikke er ulovligt for dig at spille hos dem, så er det til gengæld ulovligt for bankohaller uden licens på nogen måde at markedsføre sig til danske spillere og via danske medier. Dette gælder også andre former for spillesider. Derfor er der flere af dem, som har taget konsekvensen og valgt den simple løsning at lukke ned for spillere fra Danmark.

Hvis du alligevel finder en udenlandsk bankohal, som tager imod danske spillere, så pas på. For selv om det ikke er decideret ulovligt for dig, så er der andre ting, som gør det ufordelagtigt.

Hvad betyder licensen egentlig?

Selv om tingene på mange måder blev gjort mere kompliceret, så blev Spilleloven og licenssystemet lavet for spillernes skyld. For at en spilleside kan få licens er der en række krav, som skal være overholdt, og de er alle til din fordel som spiller.

For det første er der skrappe krav til sikkerheden, som skal overholdes, inden licensen kan udstedes. Det vil sige at alle de personlige oplysninger, som du indtaster, når du opretter din spillekonto skal behandles forsvarligt og det samme gælder for dine kreditkort- eller bankoplysninger. Dertil kommer selvfølgelig, at spillet skal være baseret på en godkendt tilfældighedsgenerator for at sikre, at det bliver så retfærdigt som muligt.

Sidst men ikke mindst kommer så den fordel, at alle de gevinster, som du vinder på en spilleside med licens er 100% skattefri. Du kan altså bare trække pengene ud fra din spillekonto uden at bekymre dig om at skattefar også lige skal have sin andel af herlighederne.

Når du spiller hos bankohaller uden licens, er du ikke beskyttet af nogen af disse ting. Du skal betale skat af dine gevinster, og du kan ikke være 100% sikker på, at dine personlige oplysninger er i sikkerhed. Bliver du snydt af en bankohal uden licens – enten i selve spillet eller på anden måde – kan du ikke gøre så meget andet end at advare andre spillere mod den pågældende side.

Jamen der er kun én bankohal med licens?

Det er rigtigt. Udover et par enkelte sider, som tilbyder noget, der ligner banko uden egentlig at være det, så er det kun Danske Spil, som kan få licens til at udbyde rigtigt bankospil om penge i Danmark… endnu.

Det bliver der dog snart lavet om på. Fra 2018 bliver der nemlig åbnet op for andre bankohaller end Danske Spil på det danske marked. Det betyder, at du kan få meget mere at vælge mellem, når du går i gang med at spille banko. Mange af dem, der var på markedet før 2012, vil helt sikkert vende tilbage, og vi får med stor sandsynlighed også nye bankohaller at se.

Dermed vil der også være endnu færre grunde for dig til at spille hos bankohaller uden licens, da du sandsynligvis vil kunne finde en bankohal med licens, som tilbyder de samme spil og bonusser.

God fornøjelse!

 

 

 

Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.