Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.


Konsekvenser af bankomonopolets ophør

spillemyndighedSom du sikkert er klar over, så har Danske Spil haft monopol på at udbyde bankospil om penge til danske spillere siden den nuværende Spillelov trådte i kraft i 2012. Dermed har det ikke været muligt for andre udbydere at søge eller få licens til bingospil.

Hvad man så end har syntes om Danske Spil Bingo har der med andre ord ikke været andre steder at gå hen for at få bankolysten styret. I hvert fald ikke med mindre du har villet acceptere at skulle betale skat af dine gevinster.

Det bliver der nu lavet om på. Fra januar 2018 bliver banko ligestillet med andre former for spil som casinospil, poker og sportsbetting, og dermed kan der også søges licens til banko. Bankoforum.dk har kigget lidt på nogle forskellige konsekvenser af bankomonopolets ophør.

Flere udbydere

Den mest logiske konsekvens af bankomonopolets ophør er naturligvis, at der kommer flere udbydere på markedet. Det bliver naturligvis lidt vanskeligere for Spillemyndigheden at administrere, men for dig som spiller er det kun en god ting.

For det første betyder det selvfølgelig, at du har mere at vælge mellem, når du leder efter en online bankooplevelse. Det er i sig selv en god ting, men det er nu ikke bare det større udvalg af danske bankohaller på nettet, der gør det til en fordel.

Mere konkurrence = bedre tilbud

Det kan lyde som en kritik af Danske Spil, men sådan er det slet ikke ment. Danske Spil har leveret solid bankounderholdning til danskerne de sidste seks år. Det er dog et velkendt faktum, at monopoler sjældent kommer forbrugeren til gode, og alene af den årsag er der god grund til at glæde sig til der kommer flere udbydere på markedet.

En af de vigtigste konsekvenser af bankomonopolets ophør er nemlig, at de flere udbydere logisk nok giver mere konkurrence (selv en lille smule er mere end ingenting), og det vil i sidste ende udmønte sig i bedre tilbud på alle områder.

Her tænker vi dels på bonustilbud til nye spillere (det har Danske Spil Bingo ikke noget af), vi tænker på forskellige kampagner (dem laver Danske Spil til gengæld masser af, så andre udbydere skal være oppe på dupperne) og vi tænker på indsats- og gevinstniveau.

Som et eksempel på sidstnævnte, så kan man hos Danske Spil Bingo spille med for en krone i et spil, hvor den progressive jackpot starter ved 1.000 kr., og i den anden ende af skalaen kan man betale 30 kr. for at spille med i Mega Jackpot spillet, hvor jackpotten starter på 30.000 kr.

Det lyder umiddelbart fint, men begejstringen flader lidt ud, når disse indsatser og gevinster bliver sammenlignet med eksempelvis dem, som kan vindes på den engelske version af Maria Bingo. Her er “Thrill” jackpotten i skrivende stund på godt £67.000 (ca. 544.000 kr.), og den kan vindes for £0,50 (ca. 4 kr). Om det bliver helt de samme jackpots, danske spillere kan se frem til er svært at sige, men der er ikke megen tvivl om at Maria Bingo bliver en af de gamle kendinge, der vender tilbage til det danske bingomarked.

Sikkerhed

Hvis du har spillet på udenlandske bankohaller, kan du nu se frem til alle de fordele, som licensen indebærer for spillerne. Det vil sige, at inden licensen kan udstedes, skal siderne opfylde en række krav, som alle er lavet for din skyld,

Først og fremmest betyder det, at alle de oplysninger, som du indtaster i forbindelse med oprettelsen af din spillekonto eller indbetaling af penge skal krypteres, så dine personlige oplysninger og kreditkortoplysninger ikke kommer i hænderne på uvedkommende. Den beskyttelse kan du ikke være sikker på, hvis du spiller hos en udenlandsk spilleside.

Der stilles også krav til afviklingen af selve spillet. Det skal nemlig foregå på basis af en godkendt RNG eller Random Number Generator (på dansk “tilfældighedsgenerator”). Det er en matematisk algoritme, som sørger for, at udfaldet af spillet altid bliver så tilfældigt, eller i hvert fald uforudsigeligt, som muligt, og dermed også så retfærdigt som det kan lade sig gøre at lave det.

Endelig betyder licensen, at spillesiderne har betalt store beløb i skatter og afgifter, og derfor er dine gevinster er skattefri. Du behøver med andre ord ikke bekymre dig om hvad der sker efter at den store gevinst er tikket ind på din bankkonto. Du får ikke noget girokort.

Der er med andre ord mange gode grunde til at glæde sig til 2018, når det igen går løs på det danske bankomarked for konsekvenserne af bankomonopolets ophør er næsten udelukkende positive. I mellemtiden kan du som altid prøve lykken med de spændende spil, som du finder hos Danske Spil Bingo.

God fornøjelse!

Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.